Köpvillkor

Mbio Energiteknik AB
Bergkvara Furuhill
355 93  Växjö
Org Nr: 556574-5444

0470-601 90

info@cykelgubben.se

Tillämplighet

Dessa köpvillkor är tillämpliga i fall Svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med detsamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen, och för företag - Köplagen.

Beställning

Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles. Vi förbehåller oss för fel i information om lagerstatus.

Priser & Betalning

Alla priser som anges på våra sidor är inklusive moms och avser betalning mot betalkort, faktura och delbetalning via Resurs Bank.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och tekniska buggar.

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i
Sverige och EU. Vi använder NETS hostade PCI-DSS-certifierade
kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa & MasterCard.
Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga
kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för
kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure - en standard framtagen av VISA och
MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på
nätet.

Faktura

Tillsammans med Resurs Bank erbjuder vi dig Resurs Bank-faktura.
För din trygghet kan du välja att betala med faktura och betalar då efter
att du fått varorna. Du betalar din faktura 30 - 60 dagar efter köpet.
Fakturan skickas ut från Resurs Bank månaden efter köpet. Grundkraven för
Resurs Bank-faktura är att du är minst 18 år och inte har några
betalningsanmärkningar. Vid ansökan görs en sedvanlig kreditupplysning. För
att säkerställa att ingen obehörig beställer varor i ditt namn levererar vi
enbart till din folkbokförda adress. Önskas annan leveransadress än den
folkbokförda är detta enbart möjligt med hjälp av e-signering i kassan.

Vid faktura, skickas fakturan från Resurs Bank till din e-mail adress efter godkänd order och betalas i slutet av nästkommande månad. Du kan även välja att delbetala din faktura, upptill 12 månader räntefritt, detta väljer du i lugn och ro hemma när du fått din faktura. Väljer du att bli fakturerad tillkommer det en avgift på 39 kr inkl. moms. För faktura är det en gräns på 30 000 kr per köp.

Läs Resurs Banks fullständiga villkor här.

Delbetalning

Tillsammans med Resurs Bank erbjuder vi dig att dela upp din
betalning! Du har alltid 30 till 60 dagars fri kredit. Räntefritt upp till 36 månader!
Den första avin kommer månaden efter köpet och det är först då du själv avgör vilket
delbetalningsalternativ du vill nyttja. Grundkraven för Delbetalning är att
du är minst 18 år och inte har några betalningsanmärkningar samt fast inkomst.
Vid ansökan görs en sedvanlig kreditupplysning. Du kan när som helst välja att
slutbetala hela din skuld, och du väljer då att betala in återstående skuld
som finns angivet på ditt senaste kontoutdrag. För att säkerställa att ingen
obehörig beställer varor i ditt namn levererar vi enbart till din
folkbokförda adress. Önskas annan leveransadress än den folkbokförda är
detta enbart möjligt med hjälp av e-signering i kassan.

Avbeställning

Avbeställning av order är endast möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura skapas.

Leverans & Frakt

Vi skickar ej ut cyklar eller tillbehör.

Bytesrätt

Från den dag du mottagit dina varor från oss så har du full bytesrätt i 14 dagar. Vara som byts skall vara oanvänd och i ev. originalförpackning. För att byta en vara fyller du i vår blankett för byte och skickar den tillsammans med varan till oss. Har du frågor kring byte av vara, kontaktar du oss på Cykelgubben via e-post order@cykelgubben.se eller telefon 0470-60910 så får du instruktioner om hur du ska göra din retur. Returfrakt betalas av köparen.

Ångerrätt

Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är oanvänd och återsänds i originalförpackning. Fyll i vår blankett för retur och skicka den tillsammans med varan och kvitto till oss. Kopia på kvitto/faktura krävs. Om du har beställt flera varor drar du av beloppet på det du returnerat och betalar resterande belopp på fakturan. Returfrakt betalas av köparen. Vi löser ej ut paket skickade mot postförskott/efterkrav. Eventuell återbetalning sker senast 30 dagar efter det att returen godkänts. (Distansköplagen §19). Vid frågor kontaktar du oss på Cykelgubben via e-post info@cykelgubben.se eller per telefon 0470-60190 så får du instruktioner om hur du ska göra din retur.

Reklamationer/Garanti

Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta oss omgående. Kontakta Cykelgubben för information om hur du ska göra. Fakturan/kvittot för de varor du har köpt gäller som garanti. Viktigt att du sparar detta annars gäller ingen reklamation. Våra produkter omfattas av ett års garanti om ej annat anges. Garanti gäller ej för normalt slitage eller oaktsamt handhavande av produkterna. Vi står för frakten vid reklamationer. Kontakta oss på Cykelgubben via e-post infor@cykelgubben.se eller telefon 0470-60190 så får du instruktioner om hur du ska göra din reklamation. Returfrakt för reklamationer betalas av Cykelgubben.

Returer

Vi förbehåller oss rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i fall identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara.

Information

Vi förbehåller oss för fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande produkter. Alla bilder på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende.

Tvist

Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.